Nieuws

Echtpaar Roessel koninklijk onderscheiden voor tjotterwerk

Rob van Roessel (69) en Wilma van Roessel-Drost (66) uit Heeg zijn zaterdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit vanwege hun jarenlange verbondenheid met de Friese Tjottervloot in Heeg en de Watersportvereniging Heeg. Met zo’n 120 genodigden vierde de tjottervloot in Heeg zaterdag het 75-jarig bestaan en de bijbehorende stichting viert het 25-jarig bestaan. Het echtpaar kreeg de onderscheidingen opgespeld door burgemeester Jannewietske de Vries van de gemeente Súdwest-Fryslân.

Rob van Roessel was in de jaren zeventig en tachtig hoofdinstructeur bij zeilschool It Beaken, werd vrijwilliger voor de watersportvereniging en kwam later in het bestuur. Hij was mede-oprichter van de zaterdag jubilerende Stichting Friese Tjottervloot en doet met zijn vrouw het beheer van het Sylhûs.

Zijn vrouw is sinds 1991 vrijwilliger bij de Watersportvereniging en later bij de Tjotterstichting. Verder steekt zij als vrijwilliger de handen uit de mouwen op basisschool Master Amiko voor kinderen van het azc in Sneek. Ook is ze vrijwilliger bij hospice ‘Nabij’ in Boxtel.

Lees het gehele artikel op de bron: LC

Foto: een deel van de tjottervloot, foto: Tjottevloot