Evenementen

Amateur BootBouw Award 2024

De ABBA (Amateur BootBouw Award) is nu echt uit het Houten Boten Festival (DWBF) losgeweekt en is dit najaar onderdeel van de Traditionele Schepenbeurs, die van 8-10 november in Den Helder wordt gehouden.

De eerste aanmeldingen van de komende ABBA zijn binnen, maar we zijn er nog niet. Ben je zelf een boot aan het bouwen of ken je iemand? Vertel het Bert van Baar en ga zien wat voor moois daarvan kan komen.
De jury is wakker en is zich aan het voorbereiden op een mooie taak: de beoordelingen van het ‘levenswerk van trotse bouwers’.

We hebben nog een klein half jaartje en willen graag in contact komen met meerdere bootbouwers. En omdat we nu vanwege het DWBF niet aan hout gebonden zijn, staan we ook open voor andere materialen.
Ook studenten bootbouw of bootbouwende clubs (bijv. St Ayles Skiffs) en ook stalen, kunststoffen en welke andere materiaalsoort je kunt bedenken: Meld je aan door een mail te sturen en dan gaat het balletje rollen. Informeer naar de mogelijkheden: er heeft zelfs ooit een papier-maché boot meegedaan. Werkelijk een pracht sleepbootje dat op de motor de Noordzee was overgestoken!
Kijk dus gerust even op de vernieuwde ABBA-site om een kijkje te nemen in het archief.

De verloting van de “Verloot-Boot” gaat nog deze maand mei gebeuren. De nieuwe eigenaar KAN dus nog dit voorjaar zeilen De helft van de loten is nu verkocht.
Deze boot staat nu bij mijn huis (vlak bij Alkmaar) en is eventueel te bekijken en na de verloting z.s.m. op te halen.  Dan heb je nog wat aan je zeilseizoen.

Als je nog mee wilt doen, kan dat tot binnen een week na deze nieuwsbrief . Je koopt 2 loten voor €35,-.
Meld je via dit mailadres.

Deze Sharpie is een massief Okoumé houten romp op eiken kiel en spanten. Ze is een open zeilboot met midzwaard en draagt 12m2 aan zeil. Ze meet 6 x 1,45 x 0,25-0,95 m en weegt slechts 130 kg, ze is dus makkelijk te traileren. Er is een lichte trailer bij met verlichting; je kunt haar dus overal mee naar toe nemen.
Het ontwerp dateert uit 1932; er is een erg actieve club van Sharpie Zeilers in Nederland, en ook internationaal.
Ze is een prima boot om lekker op je gemakkie zeilend door NL te trekken deze zomer of om te genieten van een dagtochtje op ‘t meer.
Deze Sharpie is origineel gebouwd in 1933, maar is nog niet zo lang geleden door een actief lid vakkundig gerestaureerd. Sjaak heeft haar o.a. een hechthouten (dat is ook Okoumé) bodem gegeven! Stevig EN droog! Ze is compleet met een mooie set zeilen en een dekzeil.

Bron: Persbericht Bert van Baar / ABBA.

Foto: de papiermaché sleepboot De Furie van Filip Jonker in aanbouw.