Nieuws

30 historische schepen bij 650 jaar Oude Sluis in Vreeswijk

FVEN
EOC

Ter gelegenheid van het 650-jarig bestaan van de Oude Sluis in Vreeswijk wordt van 28 juli t/m 1 augustus een vlootschouw georganiseerd. Hierover heeft u in een vorige Scheepspost al kunnen lezen. Het laatste nieuws is dat zich voor de vlootschouw maar liefst meer dan 30 historische schepen hebben aangemeld. Tel daar de vaste liggers van de Museumhaven -dat onderdeel is van Museumwerf Vreeswijk- bij op, dan krijg je een haven vol met een fantastisch gemêleerd maritiem gezelschap van (luxe) motorschepen, tjalken, skûtsjes, klippers en klipperaken, Groninger Steilstevens, motorsleepboten, sleep- annexdirectieboten, IIsselaken, opduwers en een vishaalder.

Er valt dus flink wat te zien en te genieten in de Museumhaven en langs de Dorpsstraat in Vreeswijk. Een selectie hiervan brengt zaterdag 29 tot zondag 30 juli een bezoek aan de jarige sluis. De andere deelnemers meren af aan de kade voor de sluis. Zij symboliseren de dagenlange wachtrijen die zich in vroegere tijd voor de sluis schaarden, waaraan Vreeswijk zoveel heeft te danken.

Programma:
28 juli komen de schepen binnen in de Museumhaven. Op 29 juli vanaf 11 uur varen de schepen naar hartje Vreeswijk en de jarige Oude Sluis. Op 30 juli vanaf 12 uur varen de schepen weer terug naar de Museumhaven om dinsdag 1 augustus uit Vreeswijk te vertrekken.

Bij Museumwerf Vreeswijk is tevens de tijdelijke expo 650 jaar Oude Sluis te zien, tot eind december 2023.

Kijk voor het programma ook op www.invreeswijk.nl