Nieuws

11, 12 en 13 november de vijfde EOC-Traditionele Schepenbeurs in Den Helder

Op 11, 12 en 13 november 2022 opent de EOC-Traditionele Schepenbeurs wederom de deuren op Willemsoord in Den Helder. De voorbereidingen voor de vijfde editie zijn in volle gang. De beurs streeft ernaar om een ontmoetingsplek te worden voor iedereen die geïnteresseerd is in traditionele schepen, maritieme ambachten, cultuur en historie, en daar meer over wil weten. De beurs hoopt een breed publiek aan te spreken van mogelijke wereldreizigers die op zoek zijn naar de reis van hun leven aan boord van een oceaan zeiler tot vrijwilligers die zich voor het behoud van het traditionele schip in willen zetten. Van jongeren die dromen van het exploiteren van een schip tot oudere generaties die graag nog eens een reis met hun eigen jacht zouden willen maken, of hun kennis over willen dragen aan nieuwe generaties. Ook de jeugd die voor het eerst een zeilschool gaat bezoeken, of voor het eerst sponsors gaat zoeken voor hun periode aan boord van een Tall Ship.

Nieuwe lokatie
Na jaren geweldig te hebben genoten van het unieke gebouw 66 op Willemsoord, zal de beurs in 2022 plaats vinden in de stadshal van de Kampanje gelegen naast gebouw 66 op Willemsoord. Ook hier proeft u de maritieme ambachtelijke sfeer van de voormalige Rijkswerf.

Tijdens de beurs worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Er zullen lezingen zijn in de vergader zalen van de Kampanje – met uiteenlopende onderwerpen. Er zullen presentaties gegeven worden over zeilreizen aan boord van schepen. In de Medemblikkerloods (naast gebouw 66) zullen verschillende ambachten getoond worden en er zullen vele schepen te bezichtigen zijn. Aan boord van de schepen in de haven bent u overdag van harte welkom om even langs te komen en te kijken.

De Traditionele Schepenbeurs heeft weer een samenwerking met het Reddingmuseum, het Marine Museum, de museumhaven en de Medemblikker loods. Samen bieden zij een unieke blik op de historische maritieme wereld en u kunt met uw toegangsbewijs voor de beurs, ook de musea (die op loopafstand zijn) bezoeken en er zo een heerlijk weekendje uit van maken. Daarnaast kunt u zich iedere dag vanaf 14:00 uur rond laten leiden en meer te weten komen over Willemsoord tijdens onze georganiseerde rondleiding.

U kunt op sommige schepen ook een nachtje te blijven slapen. Op basis van Boot en Ontbijt kunt u aan boord een nachtje verblijven om zo echt de sfeer van de traditionele schepen op te snuiven.

Kijk hier voor meer informatie

Afbeelding: FB Traditionele Schepenbeurs