Nieuws

Vrouw met zwaar rugletsel geëvacueerd van historisch schip op zee

De NH90-helikopter heeft zaterdagnamiddag een vrouw moeten evacueren van een historisch schip op de Noordzee. Het slachtoffer was een tocht aan het maken op de tweemaster Nele uit Oostende, toen een giek afbrak en deels op haar rug terecht kwam. “Ze had verzorging nodig in het ziekenhuis, maar verkeerde niet in levensgevaar”, zegt kapitein Dries Boodts van het MRCC.

Het historisch schip Nele uit Oostende was zaterdagnamiddag een tocht aan het maken met gasten op de Noordzee. Er stond een stevige wind, toen het misliep. “Een giek van de boot brak af en viel op het dek”, zegt kapitein Dries Boodts van het MRCC. “Het slachtoffer werd geraakt aan haar rug en had dringend verzorging nodig.”

Geen levensgevaar
De helicopter plaatste beelden van vlak voor de reddingsactie op haar Facebookpagina. “Het was geen makkelijke interventie door de stevige Noorderwind”, staat er te lezen. Het slachtoffer werd met een stretcher aan boord van de helikopter gehesen en overgebracht naar het ziekenhuis. Ook een tweede aanwezig werd voor een controle meegenomen.

André Nolf, eigenaar van de Nele, wil niet veel commentaar kwijt over het incident aan boord van z’n schip. “Ik heb zaterdagavond nog contact gehad met de man van die vrouw en alles leek redelijk mee te vallen. Vrij snel was ons ook al bevestigd dat er geen sprake was van levensgevaar.”

Lees het gehele artikel met video vanuit de helicopter op de bron: HLN.be

Foto: © Facebook Basis Koksijde