Evenementen

Vrijbuiter wordt varende broedplaats

Een broedplaats is in erfgoedtermen een plek waar nieuwe ideeën, nuchtere plannen en creativiteit samenvloeien. Wiebe en Susan van de emissievrije tjalk Vrijbuiter gaan dat deze zomer aan boord vormgeven.

De Vrijbuiter organiseert het project Varende Broedplaats in samenwerking met Stichting Door de Wind en de kunstenaar Wybe de Haan.
De varende broedplaats is een residentie en workshoptraject voor jongeren uit Zeeland die zich bezighouden met een kunstdiscipline (beeldende kunst, muziek, theater, film, taal etc.) of daarin geïnteresseerd zijn. Ken jij jongeren die zouden willen meedoen of heb je zelf belangstelling?

Zin in?

Samen met andere jongeren verblijf je één of twee periodes op de Vrijbuiter en maak je kunst waarbij de locatie (het schip) het uitgangspunt is: de ervaring, de geluiden, de geuren, de verhalen, de bewegingen…  Door middel van workshops ontdek je deze manier van werken. Daarnaast werken we in groepjes, met zijn allen of solo aan één of meer kunstwerken, voorstellingen, muziekstukken, performances of wat er ook maar in je opkomt. De resultaten worden op verschillende momenten op de Vrijbuiter aan publiek gepresenteerd, op verschillende plekken in Zeeland.

De Varende Broedplaats vind plaats in twee periodes: in het voorjaar en in de zomer:

28 april – 2 mei: Varende Broedplaats I (De locatie wordt nader bekend gemaakt)
12 – 20 juli: Varende Broedplaats II start in Middelburg en eindigt in Terneuzen (We gaan dus ook varen!)

Aanmelden kan door een mail te sturen, met daarin een korte beschrijving van wie je bent, wat je doet en waarom je graag mee wil doen aan de Varende Broedplaats. Geef ook aan voor welke periode(s) je je graag inschrijft. (Varende Broedplaats I, Varende Broedplaats II of allebei). Na je aanmelding ontvang je alle nodige informatie over het project. Er is beperkt plek, dus wees op tijd!