Nieuws

‘Vlootschouw’ voor het maritieme verleden

Op zaterdag 18 januari 2020 zal de eerste ‘Vlootschouw’ van het maritieme verleden van de Lage Landen plaatsvinden in Het Scheepvaartmuseum te Amsterdam.

Het doel van de Vlootschouw is een ontmoetingsplek te zijn voor iedereen die voeling heeft met het maritieme verleden van Nederland en België. Kortom, professionals, studenten en liefhebbers uit alle mogelijke maritiem-historische disciplines kunnen er terecht om kennis uit te wisselen en plannen te bespreken voor gezamenlijke projecten, aanvragen of activiteiten. Bovendien beoogt de Vlootschouw uit te groeien tot een tweejaarlijks terugkerend evenement.

De eerste editie van de Vlootschouw wordt georganiseerd door het Comité Vlootschouw van de Lage Landen, bestaande uit Michiel van Groesen (Universiteit Leiden), Jeroen van der Vliet (Het Scheepvaartmuseum Amsterdam), Annette de Wit (Maritiem Museum Rotterdam), Hein Klemann (Erasmus Universiteit Rotterdam), Jelle van Lottum (Huygens ING – KNAW), Kristof Loockx (Universiteit Antwerpen) en Karel Davids (Vrije Universiteit Amsterdam), met als secretaris Marja de Keuning (Huygens ING – KNAW/ Maritiem Portal).

Het symposium is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Linschoten Vereeniging, de Nederlandse Vereniging voor Zeegeschiedenis, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de Stichting Professor van Winter fonds en het Unger-van Brero Fonds.

Op dit moment is het symposium volgeboekt. Wilt u op de wachtlijst?, stuur dan een svp een mailtje aan Marja de Keuning

Zonder een bevestiging van registratie is deelname aan het symposium helaas niet mogelijk.

Kijk hier voor meer info