Nieuws

Vissersschip KU12 in 3D-wereld Open Monumenten Klassendag

EOC
FVEN

Speciaal voor kinderen van 9 tot 12 jaar heeft de landelijke organisatie van Open Monumentendag een 3D-wereld vol monumenten laten ontwikkelen. In de 3D-wereld komen diverse monumenten voor, waaronder vissersschip KU12. De wereld is onderdeel van een compleet vernieuwd lespakket voor de Open Monumenten Klassendag. Het pakket en de 3D-wereld zullen op 24 maart met een live demonstratie worden gelanceerd in het rijksmonument Station Baarn.

Naast de digitale 3D-monumentenwereld bestaat het lespakket óók uit een kaartdienst met gps, waarmee kinderen naar 5.000 monumenten in Nederland kunnen navigeren en een monumentenquiz kunnen spelen. Tijdens de lancering neemt de “dienstmeid” van wijlen Koningin Juliana een aantal kinderen mee op pad om de omgeving rondom station Baarn te verkennen en de kaartdienst met gps samen uit te proberen.

Om het nieuwe lespakket compleet te maken, zit er ook spreekbeurt-materiaal in zodat kinderen zich kunnen verdiepen in monumenten en er zelf over kunnen vertellen. Het vernieuwde lespakket is onderdeel van de Open Monumenten Klassendag en is bedoeld om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met monumenten. Hiermee wordt een basis gelegd voor een latere waardering voor monumenten en daarmee voor erfgoed en geschiedenis in het algemeen.

Oude vertrouwde invulling Klassendag
Naast het vernieuwde lespakket kunnen docenten voor de Open Monumenten Klassendag zoals altijd ook nog steeds het hele jaar door op pad gaan met hun leerlingen. Met de klas in het echt monumenten bezoeken, zodat geschiedenis tastbaar wordt. Het nieuwe lespakket is ontwikkeld in opdracht van stichting Nederland Monumentenland, de landelijke organisator van Open Monumentendag.

Bron: Persbericht Nederland Monumentenland