Nieuws

Vikingschip Dorestat-1 uit Wijk bij Duurstede naar Deventer Hanzedagen en Sail Den Helder

FVEN
EOC

Het nieuwe seizoen voor het Vikingschip Dorestad-1 gaat binnenkort weer van start. Het belooft een prachtig jaar te worden met enkele bijzondere activiteiten. Om er maar enkele te noemen: de Deventer Hanzedagen van 21 tot en met 23 april en Sail Den Helder van 29 juni tot en met 3 juli. De schippers kijken er naar uit!

De Dorestat-1 is nog even in winterslaap en deze tijd is gebruikt om werkzaamheden en onderhoud uit te voeren. Dan kan het nieuwe seizoen beginnen met de riviervaartochten, tochten naar De Bosscherwaarden, avondvaarten, roeien, zeilen en de museumlessen voor scholen. Deze lessen worden georganiseerd in samenwerking met Museum Dorestad. Zeker voor het roeien is veel animo, een vaste groep gaat wekelijks op dinsdagavond en woensdagmorgen het water op. Het is een hechte groep en onderweg is er natuurlijk tijd voor een koffiepauze.

Gevraagd voor prachtige evenementen.
Er komt steeds meer belangstelling uit binnen- en buitenland voor het Vikingschip. „Heel erg leuk, we worden gevraagd om deel te nemen aan evenementen, ze komen naar ons toe.” Eén van deze evenementen is de deelname aan de Hanzedagen in Deventer. Op de motor vaart het Vikingschip op 19 april naar Arnhem, een prachtige tocht en er is ruimte voor opstappers.

Een ander groots evenement is Sail Den Helder van 29 juni tot en met 2 juli. „Daar hoeft het schip alleen maar mooi liggen te zijn. Het is een behoorlijke tocht, we varen drie dagen naar Den Helder, dan ligt het schip daar drie dagen en dan varen we weer drie dagen terug. Het is fantastisch dat we hier voor zijn uitgenodigd. We mogen ons voegen bij het ‘historisch erfgoed’ van Nederland.

Lees het gehele artikel op de bron: Wijks Nieuws, na aanmelden

Foto: zeil-proefvaart van de Dorestad-1 op het IJmeer