Nieuws

Vacature: EXTRA werfbaas koningspoort

Aan de Oude Haven in Rotterdam ligt de Stadswerf Koningspoort, met een scheepshelling en een havenkraan uit 1920. Deze actieve werf biedt op de scheepshelling en bij schepen op de wal de gelegenheid zowel voor zelf-werkzaamheid als voor door de werf of derden uitgevoerd onderhoud, reparatie en restauratie van erfgoed schepen.

Met ingang van 01-01-2020 is Stadswerf Koningspoort bezig de werf een steviger basis voor de toekomst te geven. Naast het hellingbedrijf als kernactiviteit, worden een aantal nieuwe activiteiten ontwikkeld om meer ‘reuring’ op en inkomsten voor de werf te krijgen. Ook moet de Koningspoort meer een icoon van Rotterdam worden.

We onderscheiden daarin twee belangrijke activiteiten:

  1. Het kernbedrijf: de scheepshelling. Dit betreft het op helling en wal conserveren, repareren en restaureren van schepen, zodat het varend erfgoed op de Nederlandse wateren en in de havens behouden en varend blijft. Ook demonstraties van klassieke ambachten als klinken, smeden, lassen, en houtbewerking vallen hieronder.
  • Het publieks deel. Dit betreft publieks-activiteiten, erfgoed-/maritieme-evenementen, en lezingen/filmvoorstellingen. Tevens verhuur van vergader-/lunch-/borrel-/diner-ruimte en bescheiden horeca, ter financiële ondersteuning.

Sinds 2020 heeft Piet Balk op voortreffelijke wijze de functie van werfbaas ingevuld. Daartoe had hij 1½ dag per week ter beschikking. Nu er steeds meer activiteiten op de werf komen, zijn meer uren per week nodig. Piet kan dat helaas niet inpassen. Daarnaast heeft Piet aangegeven dat hij gezien zijn leeftijd niet oneindig lang werfbaas wil blijven, en graag aanvulling zoekt die in eerste instantie met hem samenwerkt, en – bij wederzijds goedvinden – in een later stadium de rol van Piet geheel kan overnemen.

Het bestuur van de Koningspoort heeft daarom een vacature voor een

Extra werfbaas / meewerkend voorman (m/v/x)

We zoeken iemand met affiniteit met historische scheepvaart die een bijdrage wil en kan leveren aan het technisch behoud van ons varend erfgoed, een vakman in de metaal (MBO niveau met flinke dosis praktijkervaring).

Bekijk hier de hele vacature in pdf formaat

Afbeelding: © Koningspoort