Nieuws

Tweede Basistraining Veiligheid Deksman & – Zeilvaart 25 t/m 30 juni

Wil je professioneel aan het werk op een zeilschip? Kies dan de 5-daagse Basistraining Veiligheid Deksman & – Zeilvaart bij Sail on Course. Per 1 april 2023 is een Certificaat Basistraining Veiligheid Deksman nodig om een dienstboekje aan te vragen bij het SAB in Rotterdam. Dat dienstboekje is verplicht wanneer je als deksman wilt werken op een zeilschip.

De vijfdaagse training van Sail on Course bevat de verplichte Basistraining Veiligheid Deksman, plus training in nuttige vaardigheden als : zeilen hijsen en strijken; tros behandeling tijdens aanmeren; overstag gaan. Je leert ook meer over het veilig en professioneel begeleiden van gasten in de bediening van schoten en participatie in de navigatie van het schip. Tijdens de training leer je van elkaar, leer je samenwerken en kijken over de horizon naar het doel van collectieve veiligheid.

Je werkt in kleine groepen. Alle maaltijden en overnachtingen zijn geregeld. Na afloop ontvang je het wettelijk erkende certificaat Basistraining Veiligheid Deksman.

De eerstvolgende training is van 25 t/m 30 juni 2023, en start in Enkhuizen, aan boord van de tjalk “Zorg met Vlijt”. Kosten  695,- inclusief overnachtingen en maaltijden en BTW, exclusief drankjes.

Meer weten? Kijk op www.sailoncourse.nl of bel Peter Lock op no. 06 10607833.

Foto: instructie bediening zeillier, © Peter Lock