Nieuws

Tjalkendag 2020: 21 maart in Vollenhove

De traditionele seizoensopening van de Noorderschippers reist door de noordelijke provincies. In 2020 is het Zuiderzeestadje Vollenhove aan de beurt. Zaterdag 21 maart, bij het begin van het voorjaar, ligt de Terra Nova in de haven van Vollenhove. Een sfeervolle, historische stad, zo tussen de veenplassen van de Beulaker en de Belter en de Noordoostpolder in. Lang vissersstad geweest en dat is nog steeds te merken.

We zeggen het nog maar eens: de Tjalkendag is voor álle leden van de LVBHB, met of zonder tjalk. En we vinden het heel prettig als je er met je schip komt, plaats genoeg. En Vollenhove is ook vanuit ‘het westen’ over het IJsselmeer prima te bereiken. Een flinke dag zeilen en je bent er.

Aan het programma wordt nog hard gewerkt: er zijn vele boeiende onderwerpen om ’s morgens met elkaar te bespreken. Over varend erfgoed of over de actuele ontwikkelingen rond schepen en (vaar)water. We zorgen voor een lekkere lunch en daarna gaan we naar buiten, dingen bekijken. En natuurlijk sluiten we af met een borrel.

Kijk hier voor meer info

Foto: tjalkendag 2017 in Sneek