Annage watersport Earnewâld 40 jaar

Earnewâld – Toen in 1979 het sportleiders- echtpaar Age Veldboom en Anna Hummel een surfschool oprichten, konden ze niet vermoeden hoe dit watersportbedrijf zich in veertig jaar zou kunnen ontwikkelen.
Zaterdag stond de huidige eigenaar Cathrienus Herrema stil en blikte terug op vele jaren sportieve activiteiten op en rond het water te Earnewâld. Vele zeilinstructeurs en skûtsjeschippers deelden met elkaar ervaringen van de afgelopen jaren, verhalen en herinneringen met foto’s en video’s, maakten deze avond tot een zeer gezellig samenzijn.

Cathrienus noemde als constante vaste factor in het bedrijf Annage het feit, dat het voortdurend veranderde; van surfschool naar zeilschool en van skûtsjeverhuurbedrijf naar, nu, een mooie vergaderlocatie aan het water, waar allerlei activiteiten gedaan kunnen worden . In de loop der jaren hebben honderden gasten hier het surfen of zeilen geleerd, maar ook vele groepsuitjes en personeelsfeesten op en rond het water met skûtsje-zeiltochten zijn hier gehouden. Ook hebben veel mensen hier geleerd om met skûtsjes te varen.

Tijdens deze reünie gingen oud-medewerkers even het water op, om weer eens te ervaren wat een heerlijke rust het geeft. Met een skûtsje, gedreven door de wind , door het prachtige natuurgebied van Earnewâld: de Alde Feanen. Vaak werd ook gasten de mogelijkheid geboden het naastliggende Skûtsjemuseum te bezoeken, om de rijke cultuurhistorische waarde van deze schepen te leren kennen . Zo wordt er voortdurend samenwerking gezocht met andere bedrijven.

Lees het gehele artikel op de bron: Drachtster Courant