Nieuws

Tentoonstelling 150 jaar HAL op SS Rotterdam

In de periode 30 juli – 13 augustus is er aan boord van de ss Rotterdam een tentoonstelling over 150 jaar Holland-America Lijn. De tentoonstelling in de Odysse Room op het B-deck is gratis toegankelijk voor leden van Vereniging de Lijn én niet-leden en dagelijks te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur.

De Holland America Line is dé pionier op het gebied van cruisevakanties. Dit jaar bestaat deze rederij 150-jarig. In de 19e eeuw was Holland America Line de voornaamste vervoerder van immigranten naar de Verenigde Staten. Op 18 april 1873 wordt in Rotterdam de Nederlandsch-Amerikaanse Stoomvaart-Maatschappij opgericht, in de volksmond wordt de NASM al snel ‘de lijn’ of ‘Holland Amerika-Lijn’ genoemd.

Vereniging De Lijn viert haar 35 jarig bestaan met deze jubileumtentoonstelling. In samenwerking met de directies van de ss Rotterdam en Holland America Line, geeft De Lijn de bezoeker een overzichtelijk beeld van de rijke geschiedenis van de Nederlandsch Amerikaansche Stoomvaart Maatschappij, vanaf haar oprichting in 1873 tot aan de cruisemaatschappij Holland America Line van vandaag! In totaal wordt meer dan 80 meter historisch materiaal tentoongesteld.

Bekijk hier de Holland America Tijdlijn

Afbeelding: 1908: Rotterdam (IV) begint zijn diensten als vlaggeschip