Nieuws

Tall Ship Guayas uit Ecuador komt naar DelfSail 2024

FVEN
EOC

De Ecuadoriaanse driemastbark Guayas opent de 7e editie van Delfsail, die dit jaar plaatsvindt op 13, 14, 15 en 16 juni.

Jeannette Blijdorp-Jonker, directeur Tall Ships, is degene die zorgt dat een groot aantal schitterende zeilschepen dit jaar de haven van Delfzijl bezoekt. Ook dit jaar vormt  de havenstad aan de Eems het decor voor de Legacy of the Seven Seas; de Erfenis van de Zeven Zeeën. Voor de zevende editie slaagde zij erin het vlaggenschip van de Ecuadoriaanse marine naar Delfzijl te halen.

Genoemd naar een inheemse leider

De 7e editie wordt geopend door de Guayas. Deze indrukwekkende verschijning werd in 1976 tewater gelaten. De naam “Guayas” eert niet alleen de inheemse leider Chief Guayas, maar ook de Guayas-rivier en het eerste Ecuadoraanse stoomschip met dezelfde naam, dat in 1841 in Zuid-Amerika werd gebouwd en nog steeds te vinden is in het wapenschild van Ecuador. Ze behoort tot dezelfde klasse als de Gloria uit Colombia, de Simon Bolivar uit Venezuela en de Cuauhtemoc uit Mexico. De Guayas heeft in haar bestaan meerdere internationale zeilwedstrijden en regatta’s gewonnen.

Gastvrij

Met haar gigantische vlag trekt het Tall Ship Guayas uit Ecuador alle aandacht naar zich toe, in de felle nationale kleuren van Ecuador en met haar de bemanning op de ra’s. De gastvrijheid van de bemanning is wijd en zijd bekend. Het is niet voor niets dat de Zuid-Amerikanen zo geliefd zijn bij alle Sail evenementen wereldwijd, zij brengen letterlijk kleur en een exotische sfeer mee. De organisatie is dan ook heel blij, dat de Marine van Ecuador, DelfSail 2024 in haar vaarschema heeft opgenomen.

Meer over de organisatie en de schepen op de website van Delfsail.