Nieuws

Stem op Maritiem Museum voor Museumprijs

Het Maritiem Museum in Rotterdam is in de race om museum van het jaar te worden bij de BankGiro Loterij Museumprijs 2018. Naast het Maritiem Museum zijn ook het Geofort en het Science Centre Delft genomineerd. Publiek kan nog stemmen tot en met 8 mei, zelfs in het museum zelf.

De museumprijs wordt jaarlijks uitgereikt. Elk jaar draait het om een ander thema, dit jaar is dat ‘techniek’. Een thema waarbij het Maritiem Museum zich extra thuis voelt sinds de opening van de ‘Offshore Experience’, de lancering van de bijbehorende techniekeducatie en alle bedrijvigheid in de recent vernieuwde museumhaven.

De vakjury van de Museumprijs looft de “combinatie van hedendaagse technieken met op aansprekende wijze gepresenteerde historische collecties […]. Het museum weet een zeer divers publiek te trekken en slaagt erin techniek toegankelijk te maken voor jong en oud en voor alle lagen van de bevolking”.

Interactieve werkplaats en museumhaven
De winnaar van de Museumprijs ontvangt, naast de titel ‘Museum van het Jaar’, een bedrag van 100.000 euro. Dit geld wil het Maritiem Museum besteden aan een interactieve werkplaats in de museumhaven, waar smeden, monteurs en timmerlui de handen uit de mouwen steken. Nieuwsgierige bezoekers kunnen hier zelf aan de slag met de maritieme ambachten van vroeger en nu. De werkplaats komt in een nieuw paviljoen dat komend jaar gebouwd wordt aan de Leuvehaven, de plek waar de Rotterdamse haven ooit begon. Het brengt de oude en nieuwe haven samen: een unicum in Rotterdam.
Breng hier je stem uit voor het Maritiem Museum