Nieuws

Starters wonen op een boot in de haven

EOC
FVEN

Starters Willemieke en Jordan wonen lekker klein op een boot in de haven van Dinteloord. Zij hebben de boot zelf kunnen bekostigen en leven dus hypotheekvrij. ,,We hebben daardoor veel meer onafhankelijkheid en dus vrijheid’’, aldus het stel in een nieuwe Tiny Docu van filmmaker Arnoud Klop.

Na zijn zeevaartopleiding komt Jordan in de wereld van boten terecht en dat trekt hem wel. Op zijn werk bij een jachthaven hoort hij nog wel eens koopjes voorbijkomen en voor hij het weet is hij de eigenaar van een oude stalen zeilboot. ,,Na mijn studie moest ik het huis uit. Ik heb de boot in een maand opgeknapt, zodat ik erin kon wonen. Toen het serieus werd met Willemieke hebben we besloten een grotere boot te kopen’’, vertelt de Brabander, die met zijn vriendin 50.000 euro betaalt voor de boot en er nog eens 20.000 euro aan verspijkert.

Het is nu dan ook wel hun varende paleisje geworden. Dertien ramen zorgen voor veel lichtinval, er staat een heerlijke bank, een op maat gemaakte kast met uitschuifbare piano, een tv die hydraulisch uit een kast omhoog komt, een keuken met twee inductieplaten en een vaatwasser, een badkamer met douche, toilet en wasmachine en een slaapkamer met lades onder het bed. De stroom komt van de kade en van zes zonnepanelen op de boot. ,,Die hebben we vorig jaar gekocht. Van maart tot en met november hebben we van de stroom van de zonnepanelen kunnen leven’’, vertelt Jordan in de Tiny Docu hieronder.

Lees het gehele artikel op de bron: Kleinwonen magazine

Afbeelding: Screenshot uit TinyDocu