Nieuws

Historische schepen bezoeken Aaltjesdagen op 9, 10 en 11 juni

Aaltjesdagen Harderwijk komt dit jaar met een gloednieuw programmaonderdeel: een varend museum met oude boten in de gloednieuwe haven aan de boulevard op zaterdag 10 juni. 23 schepen worden er verwacht: visserijschepen, sleepboten en passagiersschepen, waaronder stoomsleepboot De Roek uit 1930. Daarnaast onder andere een lemsteraak, een traditioneel Fries zeilschip. Ook een Skûtsje, oude botters, opduwers en reddingssloepen komen naar Harderwijk. De Groninger Tjalk Eben Haëzer mag uiteraard niet ontbreken.

Schepen met een verhaal
Al deze schepen vertellen een bijzonder en ook persoonlijk verhaal. Bezoekers kunnen een kijkje komen nemen bij alle schepen. Ieder schip is voorzien van een uitgebreid informatiebord en de daarbij horende eigenaren willen daar ook graag over vertellen. Dit alles wordt omlijst met muziek en ook met sprekers vanaf een ponton op het water.

Over het programma
Voorzitter Robin Schalij van Stichting Aaltjesdagen: “We zijn enorm blij met de komst van deze schepen. Dit geeft echt een hele nieuwe dimensie aan de Aaltjesdagen. Nog niet eerder in onze geschiedenis hebben we zoveel historische schepen bij elkaar gehad”.

Organisator Bien Schalij van de Museumhaven: “Alle bezoekers zijn van harte welkom om een kijkje te nemen bij de schepen. Laat je onderdompelen in echte Hollandse scheepshistorie, wat ook weer rechtdoet aan de geschiedenis van Harderwijk”.

Aaltjesdagen wordt dit jaar gehouden op 9, 10 en 11 juni. Het is het grootste festival van de Veluwe en word gezien als de opening van het toeristenseizoen. Verspreid over het weekend zullen zo’n 50.000 mensen een bezoek brengen aan Harderwijk. De toegang is gratis.

Kijk hier voor meer info

Afbeelding: de Roek, Wikimedia, © S. J. de Waard