Nieuws

Schipperscafé…. een schot in de roos!

Sinds juni 2022 organiseert de Stichting Historische Scheepswerf Hoogezand-Sappemeer elke laatste vrijdag van de maand een zg. “Schipperscafé” in het Bezoekerscentrum van de Historische Scheepswerf Wolthuis te Sappemeer. Vanaf het begin is het “volle bak” geweest met 40 à 50 bezoekers. De laagdrempelige toegang en de interessante diapresentaties met een maritiem karakter, trekken een veelzijdig publiek. Voor velen is de laatste vrijdag van de maand een dag waarnaar wordt uitgezien.

Het is een mooie stimulans voor de organisatie om op deze voet voort te gaan. Voor de rest van het jaar zijn alweer enthousiaste sprekers ingehuurd met een keur aan onderwerpen. De eerstvolgende bijeenkomst is op 31 maart:
De heer Goff Miedema vertelt dan over de belangrijke rol, die in onze gemeente gebouwde coasters hebben gespeeld bij de “Operatie Dynamo”.
Het gaat over de evacuatie in 1940 van meer dan 300.000 Britse militairen, die klem kwamen te zitten tussen de zee en de snel oprukkende Duitse legers. Alles wat varen kon werd door de Britse premier Winston Churchill naar Duinkerken gestuurd om de bedreigde manschappen terug te halen naar Engeland.
De aanvang is om 14:30 uur en de toegang is gratis.

Kijk hier voor meer info