Nieuws

Activiteiten in de Timmerwerf

In museum De Timmerwerf in de Lier is de geschiedenis van de vrachtschepen, die al het vrachtvervoer over water in het Westland verzorgden, te zien. Tijdens deze expositie zijn er geregeld op de zaterdagen van 13.00 tot 16.00 uur bijzondere activiteiten in het kader van deze schuiten.

Op zaterdag 18 maart is het de beurt aan de schippers van Scouting De Lier, die de bezoekers hun knooptechnieken en touwwerk gaan demonstreren. Voor een echte scout een vereiste, maar de schippers en hun knechten moesten deze technieken ook beheersen. De bezoekers mogen zelf ook proberen om een mastworp of een paalsteek te maken. Daarnaast is ook een bezoek aan de expositie en niet te vergeten het klank- en lichtspel op de voorzolder alleszins de moeite waard.

Op zaterdag 25 maart zijn de houtdraaiers de hele dag aan het werk in de werkplaats van museum De Timmerwerf in De Lier. Zij draaien de mooiste objecten onder begeleiding van een docent en het is een lust voor het oog.

Op diezelfde dag is Jan van Geest ’s middags aanwezig en hij geeft om 13.00 en 14.30 uur een lezing over het vrachtvervoer in vroeger tijden, het thema van de huidige expositie. Hij stamt af van de Lierse schippersfamilie Wed. P. van Geest en heeft een grote passie voor de varende westlanders. Jan kan prachtig vertellen over de rijke geschiedenis van het familiebedrijf en de vrachtvaart met groenten en fruit naar de handelsmarkten in Amsterdam en Rotterdam. Zijn verhalen worden ondersteund door schilderijen en films en ook een serie ansichtkaarten toont een voorbije wereld.

Kijk hier voor meer info op de website van de Timmerwerf