Infrastructuur

Schepencaroussel begint weer te draaien

FVEN
EOC

De lente dient zich aan, en daarmee komen vaarplannen in een stroomversnelling. De Schepencarrousel ontwikkelt zich gestaag, zowel in aantallen schepen als in aantallen havens.

Op al onze locaties kan nog steeds op de gebruikelijke manier worden gereserveerd, maar we hopen binnenkort met een geavanceerder boekingssysteem te gaan werken. Het gebruiksgemak voor schippers en havenmeesters zal toenemen, maar bovenal willen we de bezetting van havens inzichtelijker maken. Als je een vaarplan maakt, wil je immers weten waar het krap is.
Hoe fijn het ook is dat de Schepencarrousel is uitgegroeid tot een flinke club, de keerzijde is dat we steeds minder goed overzien wat onze donateurs beweegt. Ons nieuwste bestuurslid, Ronald Zoutendijk, wil dat in de komende maanden in kaart proberen te brengen.

De Waalhaven in Nijmegen

Nijmegen is een van die geliefde bestemmingen in ons netwerk waar het wel eens dringen is. We zijn dan ook verheugd dat er naast de drie ligplaatsen in de Lindenberghaven nu ook een ligplaats in de Waalhaven is, namelijk langszij bij het Museumschip.
Naast het liggen op een hele mooie plek, zeer nabij de stad, krijg je ook een rol toebedeeld in het museum, of met je schip als verlengstuk van het museum. Als je dit wat lijkt en je hebt een mooi museaal schip, boek gewoon via Nijmegen en zet in het opmerkingenveld dat je graag in de Waalhaven wilt liggen.

Nieuwe bestemmingen: Zutphen en Zeewolde

Zeewolde, eerder al genoemd, draaide deze winter voor het eerst mee:
We haalden de plaatselijke krant met de komst van de eerste schepen. Voor het artikel klik hier.

Ook Zutphen staat inmiddels flink op de kaart, met name door de toetreding van de sfeervolle Vispoorthaven, onder regie van WSV Gelre.

De gezamenlijke havens van Zutphen roepen de Schepencarrousel op om mee te doen met twee evenementen, namelijk de feestelijke opening van de nieuwe IJsselkade op 8 en 9 juni en de havendagen op 23 en 24 augustus. Je bent van harte uitgenodigd om met je schip af te meren tijdens deze evenementen. In de volgende nieuwsbrief zullen we je informeren over hoe je je kunt opgeven.

Bron: persbericht Schepencaroussel.