Nieuws

Programma Sail Den Helder

Vele Tall Ships, maar ook 180 schepen van het Varend Erfgoed zijn komende dagen te bekijken in de haven van Den Helder. Daarnaast zijn het ook de Marinedagen, waarbij de Koninklijke Marine open dagen houdt in Den Helder. Hieronder kan je het programma zien voor Sail Den Helder:

Woensdag, pre sails en aanbrengtochten
Op woensdag 28 juni kan je alvast in de stemming komen op de pre-sails die in de kop van Noord-Holland worden georganiseerd. In drie havens in de Kop van Noord-Holland kan er alvast worden genoten van schepen en kleine activiteiten. Dit zijn de havens van Kolhorn, Oudeschild en Den Oever. Bij de Dukdalf op Willemsoord in Den Helder kan er om 20:00 tot 21:15 uur worden genoten van de Taptoe.

Donderdag: Sail In
Donderdag 29 juni is het dan eindelijk zo ver, alle schepen komen tijdens de Sail In naar de haven van Den Helder. Van 12:00 tot 16:00 kan je genieten van dit geweldige beeld. Naast de schepen is er genoeg entertainment in zowel de binnenstad als op het terrein zelf. Vanaf 12:00 is er muziek bij de GEM-STAGE en het schipperscafé. Vanaf 19:15 zal het SAIL ON STAGE podium ook officieel openen. De dag zal worden afgesloten met een te gekke lasershow.

Vrijdag, bezoek de Tall Ships en het Varend Erfgoed
Op vrijdag 30 juni zullen de Tall ships te bezoeken zijn voor publiek en vergeet vooral ook niet ons Varend Erfgoed te bekijken langs de Flaneerkade. Naast dat de podia weer een te gek programma hebben kan je vanaf 16:00 genieten van de Crew Parade door de binnenstad waar na afsluitend om 17:00 de Price Giving op het SAIL ON STAGE podium zal plaatsvinden. De Marinedagen vinden vanaf vandaag ook plaats op het terrein van de Koninklijke Marine. Check hier het programma van de Marinedagen.

Zaterdag, bezoek de schepen en de podia
Zaterdag 1 juli zijn de Tall ships voor het publiek weer open en kan er wederom worden genoten van muziek op alle podia en de binnenstad.

Zondag: Sail Out, vertrek van de Tall Ships naar Hartlepool
Zondag 2 juli kan er tot 17:00 worden rondgekeken en kan je genieten van verschillende artiesten. Vanaf 16:00 moet je klaar zitten op de Helderse dijk om te genieten van de Sail Out. De zeilschepen vertrekken voor het eerste deel van de Tall Ship Races 2023, naar het Engelse Hartlepool.

Wil je weten welke schepen, ook Varend Erfgoed, er te zien zijn? kijk dan hier

Er is ook een app voor Sail: zoek op ‘dit is den Helder’

Afbeelding: schepen van het Varend Erfgoed vind je o.a. langs de flaneerkade, © WvD