Nieuws

Platform Mobiel Erfgoed gaat op 11 december over brandstof

FVEN
EOC

Brandstof is voor veel mobiel erfgoed van groot belang. Kolen, diesel, kerosine: fossiele brandstoffen hebben de revolutie van de mobiliteit mogelijk gemaakt. Het is vaak een deel van de identiteit, de waarde van het mobiele erfgoed. Hoe gaan we daar in de huidige tijd mee om? Daarover gaat het platform Mobiel erfgoed op woensdagmiddag 11 december bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) in Amersfoort. U bent van harte uitgenodigd.

Fossiele brandstof is een factor gebleken in een ontwikkeling die niet alleen zegeningen bracht, maar ook problemen. En daarom streven we naar een nieuwe economie, die z’n kracht put uit duurzame energie. Hoe gaat het mobiel erfgoed hiermee om? Is de energietransitie een bedreiging waartegen alleen verzet mogelijk is om het behoud van mobiel erfgoed veilig te stellen? Of zijn er andere wegen die we kunnen bewandelen? Biedt de energietransitie ook kansen om het mobiel erfgoed een toekomst te geven? Is er misschien zelfs een rol weggelegd voor het mobiel erfgoedveld als innovator?

Tijdens de vierde Platformbijeenkomst Mobiel Erfgoed gaan we op zoek naar de kansen die de energietransitie biedt om mobiel erfgoed ook in de toekomst een volwaardige plaats in de samenleving te geven. Kan mobiel erfgoed innoveren? Moet mobiel erfgoed meebewegen? Is mobiel erfgoed zelfs in staat om voorop te lopen?

Om je aan te melden kijk je hier

Foto: een stoomboot met rook uit de schoorsteen, de Noordzee