Nieuws

Platbodemtreffen in Gent op 26-28 mei 2023

Met de ondersteuning van de Stad Gent en Toerisme Leiestreek organiseren de Ronde en Platbodemvrienden Zuidwest-Nederland en Vlaanderen een Platbodemtreffen in Portus Ganda aan de Rodetorenkaai In Gent.

Een 25-tal prachtige platbodems, waaronder lemsteraken, schouwen, tjalken, bollen en schokkers zullen daar in vol ornaat liggen te pronken. Ze lijken op elkaar, maar toch zijn er grote verschillen zoals een afgeplatte of hoogoplopende neus, een ronde kont of een spitsgat. Wat ze gemeenschappelijk hebben zijn de zijzwaarden. Omdat deze op vleugels lijken doen de gekste verhalen de ronde over hun functie.

Begrippen als bakboord en stuurboord zijn algemeen bekend, maar wat is een losse broek, een berentand, een knecht of het boeisel van een platbodem?

Dit Platbodemtreffen biedt een unieke kans om deze uitzonderlijke schepen met hun rare “vleugels” te ontdekken en de schippers, schippersen en hun bemanning te ontmoeten, die vol enthousiasme over hun schepen zullen praten want zij koesteren ze als juweeltjes.

Op maandag 29 mei zetten ze koers naar Oostende, waar het maritiem festival Oostende voor Anker zal plaatsvinden.

voor meer Info kijk je hier of mail aan: lieve.verheyden@pandora.be