Nieuws

Oproep voor maritiem-historische pitches

Op zaterdag 18 januari 2020 zal de eerste ‘Vlootschouw’ van het maritieme verleden van de Lage Landen plaatsvinden, een congres in het Scheepvaartmuseum te Amsterdam.

Het doel van de Vlootschouw is een ontmoetingsplek te zijn voor iedereen die voeling heeft met het maritieme verleden van Nederland en België. Professionals, studenten en liefhebbers uit alle mogelijke maritiem-historische disciplines kunnen er terecht om kennis uit te wisselen en plannen te bespreken voor gezamenlijke projecten, aanvragen of activiteiten. Bovendien beoogt de Vlootschouw uit te groeien tot een tweejaarlijks terugkerend evenement.

Het congresprogramma biedt naast plenaire lezingen veel ruimte voor zogenaamde pitches. Deze zullen bestaan uit korte presentaties met aandacht voor actuele maritiem-historische projecten. We hanteren geen strikte definitie van het begrip ‘project’: dit kan variëren van een scriptieonderzoek, een restauratieproject, een tentoonstelling, een archeologische opgraving tot een net opgeleverde website of een database in wording. Masterstudenten zijn eveneens van harte welkom om een voorstel in te dienen. De enige voorwaarde is dat het project een link heeft met het maritieme verleden van de Lage Landen, van prehistorie tot heden.

Het organisatiecomité nodigt u van harte uit om een voorstel in te sturen. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Marja de Keuning. Rond 15 oktober 2019 neemt het organisatiecomité contact op met de inzenders. Deelnemers aan de Vlootschouw betalen 25 euro.

Kijk hier voor meer info