Nieuws

Opnieuw grote brand in loods met schepen

Er staat nog maar een klein stukje muur overeind van de schuur vol boten en oldtimers in Epse die op 14 maart afbrandde. Volgens de eigenaar van het pand loopt de schade in de miljoenen, vooral vanwege de dure boten die er gestald waren. ,,Er was iets mis met de vorkheftruck waarmee je de boten op de bokken zet.”, weet hij.

Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) is de brand ontstaan in een ouder pand, waarvan het dak was bedekt met asbestplaten. Uit metingen van de brandweer blijkt dat er asbest is vrijgekomen. Omdat dat op het terrein van de eigenaar is terechtgekomen, stopt de verantwoordelijkheid van de brandweer.

De afgebrande loods vol boten en oude auto’s smeulde nog lang na. De schade loopt in de miljoenen en de eigenaar van het botenbedrijf ligt nog met brandwonden in het ziekenhuis. Een tiental boten is gered van de vlammenzee.

,,Er staan heel mooie boten bij. Sommige kosten nieuw meer dan een ton. Hier stond wel voor een paar miljoen aan boten”, vertelt een buurman terwijl hij rond het huis struint. Zelf had hij zijn boot hier ook bijna gestald. ,,Ik ben blij dat ik dat niet heb gedaan. Het zijn toch de vreugdemakertjes in je leven.”

Naast dure boten stonden er ook oude auto’s in de loods. Volgens de woordvoerder van de brandweer is dat gevaarlijk bij het blussen, maar heeft het geen problemen opgeleverd bij de inzet. Wel was er sprake van een enorme rookontwikkeling.

Lees het gehele artikel op de bron: Stentor