Scheepsverhalen

Nieuw seizoen podcast Het Wrakke Water

EOC
FVEN

Jon Hille maakt, samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta, de podcast Het Wrakke Water. Daarin reconstrueren ze de vaak persoonlijke drama’s achter scheepwrakken die op de voormalige Zuiderzeebodem in Flevoland zijn aangetroffen.

Op 1 april verschijnen de eerste 2 afleveringen het nieuwe seizoen, dat wederom uit 4 nieuwe verhalen bestaat. Na een succesvol eerste seizoen met bijna 65.000 downloads, zijn podcastmaker Jon Hille en maritiem archeoloog Yftinus van Popta enorm trots op deze nieuwe serie verhalen.

Onbekende drama’s

Yftinus van Popta: “De bodem van Flevoland is zo’n rijke bron voor maritiem archeologen, veel mensen hebben nog te weinig verhalen gehoord over de wrakken die daarin gevonden zijn. Daar willen we met deze podcast graag verandering in brengen. Dat er veel wrakken in de bodem van Flevoland liggen is voor veel Flevolanders wel bekend, maar dat er zoveel interessante en ook persoonlijke drama’s achter schuil gaan, is zelfs voor mij soms ongelofelijk om te ontdekken. Ik hoop dat we met dit tweede seizoen de bestaande en ook nieuwe luisteraars weten te verrassen met de manier waarop we deze scheepsrampen hebben weten te reconstrueren”.

Veel onderzoek

Podcastmaker en eind-redacteur Jon Hille sluit zich daar volledig bij aan. “Dit seizoen komt exact twee jaar na de première van het eerste seizoen online. Dat geeft wel aan hoeveel tijd en werk er in zo’n verhalende podcast gaat zitten. Los van al het technische en wetenschappelijke onderzoek van Yftinus, is er ook heel veel tijd gaan zitten in de research naar mogelijke nazaten van opvarenden die bij de verschillende rampen betrokken zijn geweest. Maar we vinden het geweldig dat we op deze manier de kans hebben gekregen van de provincie Flevoland om die verloren gegane schepen en mensen weer tastbaar te maken. En Yftinus is voorlopig nog niet klaar met zijn onderzoekswerk, dus wij zijn al aan het nadenken over seizoen 3!

Lees een samenvatting van de nieuwe afleveringen, in het persbericht van Hi-Level Media