Nieuws

Nieuw platform voor dagtochten: ‘Meezeilen Zeeland’

MeezeilenZeeland.nl is een nieuw  initiatief van de tjalken Scaldis en de Vrijbuiter en is sinds kort online. Naast het aanbieden van korte zeiltochten  op  beide  schepen vanuit Zierikzee is  MeezeilenZeeland.nl een platform waar ook andere schepen hun meezeiltochtjes in Zeeland  kunnen aanbieden.

Korte meezeiltochten worden al langer aangeboden en worden steeds populairder onder de vakantiegasten en bewoners van Zeeland. Naast meezeilen organiseren we zeehondentochtjes, avondzeilen en vrachtexpedities. We zochten echter naar een manier om het aanbod te vergroten met meer verscheidenheid. Dat denken we gevonden te hebben met dit idee waarvoor we een  nieuwe website hebben laten bouwen.

Het idee achter het concept is dat we meerdere afvaarthavens in Zeeland aanbieden, met een gevarieerder aanbod van vaartochtjes op historische schepen. Waardoor en voor onze gasten meer keuze is verspreid over de provincie, maar gecentreerd vindbaar op het internet. In Zeeland zijn meerdere stichtingen die een of meerder historische schepen beheren.  Veelal is het beheer vooral gericht op het behoud van de schepen en minder gericht op de exploitatie. MeezeilenZeeland.nl kan voor hun een manier zijn om makkelijker klanten te bereiken, hun vaartochtjes te promoten en hun liefde voor historische zeilschepen te delen

Op de website kunnen schepen hun profiel laten aanmaken, waarna het schip gekoppeld wordt aan een Google agenda.  In de agenda geven ze het aantal personen, afvaarthaven, prijs en de duur van de tocht aan. De aangemaakte tocht wordt zichtbaar in de algemene agenda van MeezeilenZeeland.nl  De klant kan online reserveren en zowel het schip als de klant krijgen een voucher van de boeking.

Financieel  en organisatorisch is het laagdrempelig. De kosten voor de schepen zijn de tijd die de webbouwer nodig heeft om het profiel aan te maken en een klein percentage van de omzet van de boekingen die via MeezeilenZeeland plaats vindt.

Kijk hier voor meer info op ‘Meezeilen Zeeland’