Nieuws

‘Myn Skip’ gaat de Friese theaters in

Na een succesvolle reeks uitverkochte uitvoeringen in september 2018 van het buitenspektakel over de geschiedenis van het skûtsje, komt ‘Myn Skip’ nu met dit verhaal de theaters in.

Een show over hard werken en genieten, over lijden en liefde, over stoer en kwetsbaar, over winnen en verliezen. Maar bovenal verhalen over het skûtsje, van werkschip tot woonschip of recreatieschip.

Verteller Age Veldboom neemt het publiek enthousiast mee in de wereld van het skûtsje, die hij als geen ander kent. Het duo Ella & Herman speelt en zingt de liedjes die speciaal voor deze show zijn geschreven. De verhalen, afbeeldingen en liedjes bieden een fantasierijke reis door 100 jaar geschiedenis.

Ella & Herman is een singer / songwriter duo uit Friesland. Ella de Jong zingt en speelt piano, trompet en melodica. Herman Woltman speelt gitaar. Ella en Herman hebben samen de 2015 singer / songwriterprijs van Friesland gewonnen. Age Veldboom is een wandelende encyclopedie als het gaat om skûtsjes en gaf commentaar op Omrop Fryslân en Omroep Max tijdens het skûtsjesilen.

‘Myn Skip’ is bekroond met het Fries Carnaval 2018 van het Prins Bernard Cultureel Fonds Fryslân.

Tot juni 2020 reist ‘Myn Skip’ langs theaters in Friesland.
Kijk hier voor de speellijst en kaartverkoop