Nieuws

Meevaren tijdens Sail Den Helder 2023

Imposante tallships en historische schepen van over de hele wereld die zich verzamelen: op 29 juni gaat Sail Den Helder weer van start. Tot en met 2 juli kun je genieten van het vier dagen durende, grootse maritieme festival waarbij je de bijzondere schepen van dichtbij kunt bewonderen. Tegelijkertijd worden ook de schepen van de Koninklijke Marine opengesteld tijdens de Marinedagen en staan er allerlei andere feestelijke activiteiten en optredens op het programma. En je kunt dit spektakel nu ook zelf meemaken vanaf het water.

Beroemde tallships
Den Helder heeft Sail sinds 1993 al vijf keer eerder met succes georganiseerd. Bekende Nederlandse tallships als Gulden Leeuw, Morgenster, Oosterschelde, Wylde Swan en de internationale Alexander von Humboldt en Statsrad Lemkuhl zullen deze zesde editie aanwezig zijn. Daarnaast komen er vele andere schepen uit binnen- en buitenland naar de thuishaven van de Koninklijke Marine. Het complete overzicht van alle deelnemende schepen vind je hier. Op vrijdag en zaterdag kun je gratis een kijkje nemen aan boord van de traditionele schepen en de marineschepen en je laten rondleiden door de bemanning.

Zelf meevaren tijdens Sail
Maar de allerbeste manier om de tallships te bewonderen, is natuurlijk door zelf aan boord te stappen en mee te varen. De organisatie van Sail Den Helder biedt verschillende arrangementen aan om het grootse evenement vanaf het water mee te maken. Zo kun je langs de prachtige schepen in de haven varen aan boord van een motorsalonboot, stoomsleepboot of tallship Stedemaeght. Voor zowel particulieren als bedrijven kun je je plek aan boord boeken via de website van de organisatie.

Ook de indrukwekkende Sail In en Sail Out kun je vanaf het water meemaken. Op donderdag 29 juni zullen de tallships tegelijkertijd de haven van Den Helder binnenzeilen in een imposante stoet. Dit kun je vanaf het water zelf meemaken, aan boord van driemaster Stedemaeght. Een paar dagen later, op zondag 2 juli, zullen de schepen de zeilen weer hijsen tijdens de Sail Out. Ook hier kun je tussendoor varen, aan boord van motor-directieschip Hydrograaf of stoomsleepboot Noordzee.

Lees het gehele artikel op de bron: Zeilen

Wil je meer informatie over Sail Den Helder 2023 of een plek aan boord reserveren? Dat kan via de website van Sail Den Helder 2023.

Afbeelding: de Poolse Dar Mlodziezy bij de Lange Jaap