Evenementen

LVBHB – oproep opening Jubileumjaar

De  Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB) bestaat 50 jaar. In het kader van de opening van het jubileumjaar organiseert de LVBHB op 23 mei mei 2024 een evenement in het centrum van Den Haag.

De LVBHB nodigt op donderdag 23 mei politici uit om de schepen te bezoeken. Er komt een expositie op de wal over een halve eeuw scheepsbehoud.

Leden en andere erfgoedschepen worden van harte uitgenodigd om mee te doen met de Sail-In, en acte de présence te geven in Den Haag.

De inschrijving is inmiddels gestart en er is nog plaats voor kleine schepen met een maximale kruiphoogte van 2.30 meter.

Alle eigenaren van erfgoedschepen kunnen helpen om het varend erfgoed onder de aandacht te brengen bij de politici.
Ook niet-leden van de LVBHB kunnen meedoen: klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan. Leden van de LVBHB kunnen zich via de website melden.

Symposium 14 november 2024

Op 14 november sluit de LVBHB het jubileumjaar af met een symposium: ‘Varend Erfgoed met toekomst’. Dit symposium wordt gehouden in het gebouw van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), bij de Koppelpoort in Amersfoort. Voor meer informatie: bezoek de LVBHB website.