Nieuws

Lekkodagen 2021 – 24 t/m 27 september

Nog 2 weken en dan is het zo ver, na 2 lange jaren wachten kunnen schepen en opvarenden elkaar eindelijk weer ontmoeten in de Stadshaven van het mooie Wijk bij Duurstede.

De vergunning is nog niet helemaal definitief maar het lijkt er op dat de Lekkodagen 2021 gewoon doorgaan. De organisatie heeft er in ieder geval alle vertrouwen in én ook heel veel zin in. De teller voor het aantal deelnemende schepen staat inmiddels op 86, dit zal resulteren in een prachtige volle haven.

Het “gewoon” doorgaan is tegenwoordig natuurlijk een relatief begrip, ook zal er een beroep op jullie aanpassingsvermogen gedaan worden. De spelregels en omgangsvormen voor zowel deelnemers als bezoekers zullen iets afwijken ten opzichte van eerdere edities maar over het algemeen denken wij dat het relatief kleine aanpassingen zijn.

Komende vrijdag maakt de overheid bekend hoe de maatregelen er na 20 september uit zullen zien, aansluitend zullen wij jullie informeren of er en wat de consequenties voor de Lekkodagen zullen zijn. Gelijktijdig zal het definitieve programma worden verstuurd. Vooralsnog gaan wij er echter vanuit dat Nederland en de Wijkse Haven niet weer op slot gaan, gooi jullie brandstoftanks dus maar vol en breng de ketels maar op stoom, jullie zijn van harte welkom over 2 weken in Wijk bij Duurstede!!

Nog niet ingeschreven als deelnemer maar wel zin om te komen met je boot, schrijf je dan snel in dan wordt gekeken of er nog een plekje is in de haven. Heb je je al aangemeld dan hoef je verder niets meer te doen.

Kijk hier voor meer info