Evenementen

Kaalstaartfestival in Dordrecht

FVEN
EOC

Het eerste Kaalstaart Festival voor bètakunst vond in 2012 plaats in Amersfoort. Sinds 2022 vaart het festival met drie historische binnenvaartschepen door het land om per locatie een weekend vol bètakunst te tonen.

De atelierspits Eestroom, de theaterkempenaar Serendiep en de expositiespits Oostenwind meren dit jaar aan in Wageningen, Dordrecht en Breda. Het festival richt zich op bètakunst en biedt een podium aan kunstenaars die zich  bezighouden op het snijvlak van kunst, wetenschap en techniek.
Bètakunst is gebaseerd op natuurkunde, wiskunde, biologie en techniek. Denk daarbij aan kinetische kunst, bio-based kunst, door computergestuurde gereedschappen of door A.I. samengestelde kunst.

Om kunst en wetenschap nog dichter bij elkaar te brengen heeft Kaalstaart dit jaar onderzoekers uitgenodigd om actuele vragen uit de wetenschap te beschrijven. De bètakunstenaars is gevraagd om met hun werk op deze dilemma’s te reageren. Kunst, techniek en wetenschap komen elkaar op deze manier tegen in een levendige mix van disciplines, en wordt op en rond de schepen een scala aan beeldende kunst, podiumkunst, onderzoek en nieuwe samenwerkingen aan het publiek getoond.

Kaalstaart is dankbaar voor de gastvrije ontvangst door Leefwerf De Biesbosch en het Binnenvaartmuseum.

Workshop

In Dordrecht organiseert Kaalstaart op 19 april een aan Bètakunst gerelateerde workshop. De inhoud blijft nog even geheim, maar bereid je voor op een avond vol kunst, techniek en wetenschap!
Aanvang: 20.00, Toegang: 10,-

Expositie

Dordrecht: Binnenvaartmuseum, Werf van Spaan.
Exposities zijn gratis te bezoeken. Een vrijwillige bijdrage ten goede van de kunstenaars wordt gewaardeerd.

Zaterdag 20 april 12.00-17.00
Zondag 21 april 12.00-17.00

Kijk hier voor het hele programma

Klik hier voor contact en vragen