Nieuws

Inbraak dupeert zeekadetten Moerdijk

Grote verslagenheid bij het Zeekadettenkorps Moerdijk: uit een container aan de Dorpshaven zijn tal van reserveonderdelen van de motor van hun korpsschip gestolen.

De container bevond zich op het terrein van een bedrijf, achter een hek. “Het was één grote ravage”, vertelt William van Maastricht. De Klundertenaar, schipper bij het korps, was zaterdag 29 december als eerste ter plaatse nadat iemand had gezien dat het slot was opengebroken en de container open stond.

Unieke onderdelen
De dieven hebben honderden kilo’s aan brons en koper buitgemaakt. Het zijn unieke onderdelen, waaronder zuigers, drijfstangen, cilindervoeringen en koelwaterpompen. Die worden niet meer gemaakt.

Van Maastricht: “Als er nu iets met de boot gebeurt, zitten we met de handen in het haar.” Het korpsschip is de Van Versendaal, een houten mijnenzoeker uit 1964.

Een paar jaar geleden werd ook al eens ingebroken bij Zeekadettenkorps Moerdijk, maar dan in een andere container. Van Maastricht heeft aangifte gedaan bij de politie. Op 2 januari zullen beelden van de bewakingscamera’s beschikbaar zijn.