Nieuws

Honderden toeschouwers zwaaien de schepen uit (video)

Ruim tweehonderdduizend mensen hebben de afgelopen dagen een bezoek gebracht aan Sail. Dat meldt de organisatie van het Sail evenement zondagavond. Het bezoekersaantal is fors lager dan aanvankelijk werd verwacht. In 2017 trok Sail Den Helder maar liefst 350.000 belangstellenden. Er werd vooraf gehoopt dat dit aantal opnieuw zou worden bereikt. Mogelijk hebben de weersvoorspellingen invloed gehad op de cijfers.

Na vier dagen schepen, gezelligheid en ook wel best wat regen zit Sail 2023 in Den Helder er weer op. De bemanningsleden van de schepen maakten zich vanochtend klaar om Den Helder weer te verlaten en voeren nog een keer langs het belangstellende publiek tijdens de Sail Out. Het was een prachtig gezicht voor alle toeschouwers die vanaf de dijk nog een laatste keer naar de reusachtige tallships en het varend erfgoed wilden kijken.

Vanwege een verwachte sterke tegenwind en stroming, besloot de organisatie om de Sail Out een uurtje te vervroegen. Rond twee uur vanmiddag voeren alle tallships, het varend erfgoed en ook schepen van de marine nog één laatste keer langs al het publiek. Dat zorgde voor een prachtig plaatje en daarom zaten honderden mensen voor 14.00 uur al klaar op de dijk om de schepen uit te zwaaien.

Tall Ships Race naar Hartlepool (UK)
Maar aan al het moois komt een eind: de schepen keren weer huiswaarts en de tallships maken zich klaar voor de Tall Ships Race, met als eerste stop Hartlepool in Engeland. Je kan deze wedstrijd hier volgen.

Lees het gehele artikel met video op de bron: NHNieuws