Nieuws

Hoe een oud Wieringer kottertje een mooi tweede leven krijgt

Het is te zien in een korte documentaire op het Youtubekanaal Tinydocu, waar mensen die ’op een andere manier wonen’ worden gevolgd. Het kanaal portretteert Thom, een jonge gast die heeft besloten op een schip te gaan wonen.

Op de film stuurt Thom zijn woonschip over de binnenwateren. Op de boeg is het nummer WR63 duidelijk te zien. Daarom deelt Wieringer fotograaf Kenneth Stamp het filmpje op zijn Facebookpagina. Het roept herinneringen op, zo blijkt. ’Jan Poortman zijn oude scheepje’, reageert iemand.

Onder de video op Youtube legen kenner uit dat het scheepje een ruime historie heeft. ’Het is van origine de WR63, daarna WR163, WR 30, en WR132. Gevist en sport gevist vanuit Den Oever. Dit scheepje is 16,5 meter lang, 3,60 breed en ligt 1,60 diep. Doorvaarthoogte blijft net onder de 9 meter’, weet hij te melden.

De nieuwe eigenaar betaalde 22.000 euro voor zijn schip, vertelt hij. Thom is nog steeds bezig het te verbouwen tot zijn drijvende huis. Pas om met dat staalwol tegen de scheepshuid, reageren verschillende mensen op de beelden uit het filmpje. ’Dat houdt vocht vast.’’

Lees het gehele artikel op de bron: NHD,

Of bekijk hieronder de video op Youtube: