Nieuws

Goudse Museumhavendagen in het teken van scheepvaart en haar historie

De Museumhaven van Gouda organiseert elke twee jaar de Goudse Havendagen. Dit jaar zijn deze dagen op 9, 10 en 11 juni. Er zijn dan in en rond de haven tal van activiteiten die in het teken staan van de scheepvaart en haar historie.

Op vrijdagavond is de start om 19 uur met muziek en een borrel. Op zaterdag zijn er oude ambachten, shantykoren zingen hun zeemansliederen, er is theater op het water, de schepen laten zich van hun mooiste kant zien en nog veel meer. Voor kinderen zijn er leuke scheeps- en wateractiviteiten. Speciaal voor de havendagen worden voor kleine schepen de bruggen in de route Reeuwijk – Gouda de hele dag bediend. Op zondag is er de schependans en muziek.

Schippers met een historisch bedrijfsvaartuig zijn van harte uitgenodigd om deze drie dagen in de Museumhaven van Gouda af te meren. Eerder komen en langer blijven liggen mag ook. Als je zin hebt, kun je meedoen met activiteiten, je kunt ook rustig vanaf je eigen achterdek genieten van wat er allemaal te doen valt. De museumhaven Gouda nodigt je in ieder geval uit voor de gezamenlijk scheepsmaaltijd op zaterdagavond.

Deze maaltijd kost voor de deelnemende schippers maar €5,– p.p.
Interesse? Aanmelden kan op havendagen@museumhavengouda.nl . Via dit mailadres kun je ook meer informatie opvragen.

Afbeelding: Museumhaven Gouda