Nieuws

Havendagen Zeewolde warm maar gezellig

Afgelopen weekend vonden in Zeewolde wederom de havendagen plaats in de aanloophaven van Zeewolde. Een uniek evenement waarbij het publiek werd getrakteerd op varend erfgoed wat Nederland zoal rijk is. Nadat de schepen waren aangemeerd in de aanloophaven was het aan Wethouder Winnie Prins om de havendagen officieel te openen. Dat deed ze in stijl door over het water een rondgang te maken langs het varend erfgoed, om aansluitend de vlag te hijsen.

Sail Den Helder
Veel van de schepen waren het weekend ervoor in Den Helder geweest voor Sail Den Helder. Cor Bolt uit Zeewolde was daar met de Deense viskotter NG63 (NG is de afkorting van Nyborg). Hij heeft een kotter uit 1932. Naast deze Deense Viskotter was ook de schokker St. Anthonius van Doite en Sietze aanwezig. Beiden voeren vorige week die kant op, waar zij zich in Kolhorn met ander varend erfgoed verzamelden om later die week in een vloot weer door te gaan naar Den Helder.

Warm maar gezellig
Het waren stralende en warme dagen tijdens de havendagen van Zeewolde, en erg gezellig. Naast de mogelijkheid dat het publiek de vele schepen kon bewonderen waren er ook verschillende optredens van zeemans- en piratenkoren en een heuse kunstmarkt. Ook waren er verschillende activiteiten, zoals varen met modelbouwschepen, supfietsen en men kon genieten van Flyboard demonstraties.

Lees het gehele artikel op de bron: Omroep Zeewolde