Nieuws

Gemak en luxe op jubilerende Hiswa

Met de opening van de Hiswa gaat komende week traditiegetrouw weer het watersportseizoen van start. De botenbeurs beleeft zijn 65e editie. Duurzaamheid, gemak en luxe staan centraal in de RAI in Amsterdam.

Over het algemeen zijn er volgens Beursmanager Gertjan Roos drie trends te signaleren: duurzaamheid, gemak en luxe. „Bij Hiswa Future draait alles om de toekomst. Hier staan milieuvriendelijke vaartuigen in de schijnwerpers. Dus geen boten met verbrandingsmotor, maar solarboten drijvend op zonne-energie of bijvoorbeeld 3D-geprint uit gerecycled materiaal.”

Nieuwste speeltjes
Wie van moderne snufjes houdt, mag volgens Roos de stand van luxe-aanbieder Toys & Tenders niet missen. „Daar bewonder je de allernieuwste speeltjes van de rijken. Je kijkt je ogen uit. Zoals een Quadski: een amfibievoertuig dat snelheden van circa 70 kilometer per uur kan halen, zowel op land als op het water.” Behalve voor boten kunnen bezoekers weer terecht voor handige snufjes en accessoires. „Bijvoorbeeld een op afstand bestuurbare reddingsboei”, aldus Roos. „Erg leuk is ook de zwembroek met waterdichte zakken.”

Mede met het oog op de vergrijzing van botenliefhebbers is er speciale aandacht voor jongeren. „We hopen hen zo wat meer in beweging te krijgen en hun interesse in de vaarwereld te wekken.”

Kijk hier voor meer info