Video’s over waterbewoners bij RTV Oost

In de serie Waterbewoners laat filmmaker Tamino Parren zien hoe Overijsselaars op of aan het water wonen. Zes weken lang kwam er een aflevering met als insteek: wat betekent het om te wonen op het water?

De woonboot van Joke was het levenswerk van haar man, die vorig jaar is overleden. Alles rondom de boot moet ze nu zelf regelen, dus ook de verplaatsing naar de scheepswerf in Zwartsluis om de onderkant te laten controleren. Ze moet de rol van haar man overnemen, in een wereld die gedomineerd wordt door mannen. “Ik heb nu de verantwoordelijkheid. Kan ik het schip met net zoveel liefde onderhouden?”

In de serie Waterbewoners laat filmmaker Tamino Parren zien hoe Overijsselaars op of aan het water wonen. Zes weken lang komt er op zondag een nieuwe aflevering met als insteek: wat betekent het om te wonen op het water? Vandaag aflevering 6!

Waar tot nu toe de serie eigenlijk hele positieve verhalen laat horen en zien, zie je bij het portret van Joke een andere kant. Ondanks dat het wonen op het water voor haar en haar man destijds een bewuste keuze was, neemt de (inmiddels achterhaalde) keuze voor een ijzeren onderdek veel stress met zich mee. De verzekering eist dat de woonboot om de zes jaar gekeurd wordt.

Bekijk hier de video op RTV Oost

Lees ook: Waterbewoners: “Koop een boot en werk je dood”

Lees ook: Waterbewoners: “Komt zij met dat gekke idee om op een schip te gaan wonen”

Lees ook: Waterbewoner Ansfried is van de oude stempel: “Ik heb een soort Efteling om me heen gemaakt”

Lees ook: Waterbewoners: al 53 jaar op een woonark en nog steeds helemaal verkocht

Lees ook: Waterbewoners: Waarom een stadsmens gaat leven op het water bij De Wieden