Nieuws

Erfgoedschepen gevraagd voor Zeehavendagen Amsterdam

FVEN
EOC

De organisatoren van de Zeehavendagen Amsterdam zijn op zoek naar erfgoedschepen die willen deelnemen, met name Zaandam. Daar vinden in het kader van 50 jaar Zaanstad de Zeehavendagen Zaanstad plaats op 29 en 30 juni.

Dit programma maakt deel uit van het totaalprogramma, van de Zeehavendagen Amsterdam, maar is kleinschalig en gezellig van opzet.

Bij de Zeehavendagen Amsterdam gaat het om algemene promotie van de havens in het hele Noordzeekanaalgebied. In samenwerking met het havenbedrijfsleven en de Port of Amsterdam gaan de deuren vier dagen open voor het publiek. Om de bezoekers kennis te laten maken met werken in de haven, zijn ze ook welkom op een groot aantal schepen.
Met de meeste vaartuigen kunnen tijdens Zeehavendagen rondvaarten worden gemaakt of ze liggen aan de kade voor Open Schip.
Zeehavendagen Amsterdam is ook bedoeld om het Werken in de haven te promoten bij inwoners in Metropool Regio Amsterdam en de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht.
Grote blikvanger dit jaar is het marinefregat de Zr.Ms.Johan de Witt.
Naast de marine en andere beroepsschepen is er aandacht voor het varend erfgoed. In dat kader nemen de zeeslepers Elbe en Holland, de Hr.Ms.Mahu, en de Nautilus deel aanhet evenement. Ook de nautische dienstverlening is vertegenwoordigd: politie te water, douane en brandweer, en nog veel meer.

De Zeehavendagen hebben een eigen website.