Nieuws

EOC-Traditionele Schepen Beurs op 9, 10 en 11 november

Het tweede weekend van november (9, 10 en 11 november) vindt de EOC-Traditionele Schepen Beurs plaats. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaamheid. Hoe gaan wij met onze traditionele schepen mee in deze vernieuwende tijd en welke initiatieven zijn er allemaal op het gebied van duurzaamheid?

In samenwerking met SummerLabb zullen er verschillende activiteiten opgezet worden die je meer informatie geven over energie, het omzetten van wind en water energie, het gebruik van duurzame middelen zoals warmtepompen en zonnecellen. Vrachtvaart onder zeil zal ook vertegenwoordigd zijn en heeft zelfs een scheepsvorm die gemaakt is om tegen de wind in te varen.

Jan Douwe Kroeske komt met uitdagende vragen tijdens de EnergyQuiz en de kersverse ‘burgemeester van Jouw Noordzee’ zal op de beurs aanwezig zijn om samen met je te praten over de toekomst van ‘onze’ Noordzee.

De museumhaven van Den Helder zal gevuld zijn met allerlei schepen, van stoomschepen tot zeilschepen, van vrachtschepen tot oude visserij vaartuigen en vele van deze schepen zijn open voor bezoek. Voor het eerst zullen er ook schepen te koop zijn tijdens de beurs. Ben je nog op zoek naar een nieuw avontuur met een mooi klassiek scheepje het water op, kom dan vooral langs en maak kennis met alle kanten van het varen.

Je kan aan boord van een traditioneel schip blijven slapen op basis van Boat and Breakfast.
Kortom, zet het tweede weekend van november in je agenda, want dit wil je niet missen!

WANNEER? 9, 10 en 11 november 2018
WAAR? Gebouw 66, Willemsoord, Den Helder
WAT KOST DAT? €9 en is het hele weekend geldig.

Toegangsbewijs geeft je ook toegang tot het Nationaal
Reddingmuseum Dorus Rijkers én het Marinemuseum.

Kijk hier voor meer info