Nieuws

De Delft gaat voort in Historyland Hellevoetsluis

FVEN
EOC

Voor de meeste vrijwilligers van de Delft hebben Museum Hellevoetsluis en het museumschip De Buffel goed nieuws. Naast een deel van de inboedel van de werf, komt ook een deel van de vrijwilligers over. “En we hebben materiaal als officiersaankleding, meubilair, schilderijen en een kanon”, zegt Tom Wensink, voorzitter van Stichting Ontwikkeling en Exploitatie Museumkwartier Hellevoetsluis.

Maar de stichting heeft grotere plannen. Daarbij speelt het museum Historyland in de vestingstad een belangrijke rol. “In Historyland willen we het veel groter uitbouwen. Daar wordt het verhaal van De Delft verteld, passend in de geschiedenis van Hellevoetsluis.” En dat het schip past in de geschiedenis is een ding wat zeker is, want het originele schip De Delft werd in Hellevoetsluis afgebouwd.

“In Historyland willen we de werf opnieuw creëren, in samenwerking met het droogdok in Hellevoetsluis, De Buffel en andere schepen. Daarmee gaan we de achttiende en negentiende eeuw tot leven roepen. De Delft was iets vroeger, maar we denken dat die overstap er best in te passen is.”