Nieuws

De ‘Dag van de Vaart’ in Nieuwegein

Op zaterdag 9 en zondag 10 april aanstaande is er tussen 11.00 uur en 17.00 uur van alles te beleven op en rond de waterwegen van Nieuwegein. Dan is het de ‘Dag van de Vaart’ in Nieuwegein. De ‘Dag van de Vaart’ is een initiatief en samenwerking van verschillende partijen uit Nieuwegein waaronder: de Historische Kring Nieuwegein, Museumwerf Vreeswijk, de activiteitengroep Vreeswijk, Dorpshuis Fort Vreeswijk, Wijkplatform Vreeswijk, Milieu Educatie Centrum/Natuurkwartier en Sweets & Ice.

Diverse activiteiten
Na de opening van dit weekend door de wethouders en de club van de Vaart van Nieuwegein zullen diverse activiteiten plaatsvinden. Zo kun je genieten van muziek op de Museumwerf aan de Wierselaan in Vreeswijk en een speciale rondvaart maken door Nieuwegein.

Aan de kade van de Museumwerf zullen diverse Museumschepen aangemeerd liggen waaronder de sleper Ertskade, de klipper Trio en het directieschip Nora. De eigenaren zullen op het schip of in het Theehuys van de MuseumWerf een presentatie geven over het schip. Natuurlijk zijn er nog meer schepen en kunnen kinderen deelnemen aan de speel-sluis of een tros gooien. Binnenkort is het hele programma te lezen op de website van dit evenement.

Tickets kosten € 2,00 per persoon (kinderen tot 12 jaar gratis) voor beide dagen en zijn te koop op de deelnemende locaties op 9 en 10 april: Sweets & Ice, Museumwerf en Museum Warsenhoeck.

Bekijk hier het programma voor dit weekend.

Kijk hier voor meer info