Nieuws

De brug staat weer wagenwijd open voor de Scheepspost; de horizon lonkt!

FVEN
EOC

Daar is ‘ie dan! 

Hartelijk welkom op de vernieuwde website van de Scheepspost. In de afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan een doorstart van de websites en nieuwsbrieven. Er is een stichting zonder winstoogmerk opgericht: Stichting Zeepost. Deze gaat de organisatorische en zakelijke kant van de nieuwsbrieven en websites op zich nemen. Een kleine, bevlogen redactie selecteert artikelen uit de vele bronnen die het nieuws aanbieden en geeft deze door op de websites en in de nieuwsbrieven. Vandaag gaan de Zeepost en de Scheepspost van start; in april hopen we ook de Zeilpost, over zeilvracht en windondersteunde koopvaardij weer opnieuw te kunnen uitgeven.

We houden de kosten laag. Net als Wouter vragen we van abonnees op de nieuwsbrief jaarlijks een vrijwillige bijdrage, met een iets hoger minimum van 20 euro. Klik hier om u aan te melden als u nog niet op de verzendlijst staat. Alle inkomsten worden in de verbetering van de nieuwsvoorziening gestoken. Adverteerders en sponsoren worden ook weer van harte uitgenodigd zich te melden. Enkele sponsoren hebben zich al gemeld. Zo zijn we erg blij met de structurele ondersteuning van de EOC, die op de verschillende websites en nieuwsbrieven naast de dragende organisaties BBZ, FVEN en EZS wordt vermeld.

Wat blijft hetzelfde?

De websites. We streven ernaar om elke dinsdag nieuwe artikelen online te zetten.
De artikelen, die veelal een verkorte versie zijn van nieuws dat recent elders verschenen is.
De nieuwsbrieven verschijnen wekelijks, in een iets gewijzigde vorm, zie hieronder.
De financiering door middel van advertenties, sponsoring van gerelateerde bedrijven en donaties van lezers.

Wat wordt er anders?

De opzet van de e-mail nieuwsbrief wordt iets anders: per onderwerp zie je de titel, beeld en een korte samenvattende inleiding; voldoende om te beslissen of je wilt klikken op de knop Lees meer. Dat brengt je naar het hele artikel op de website. Hierdoor wordt de e-mail compacter en overzichtelijker. Veel e-mail nieuwsbrieven werken inmiddels met dit concept.
De Evenementen Agenda zal zo spoedig mogelijk opnieuw opgepakt worden.
Wij vinden het spannend, voelen de verantwoordelijkheid en we hebben er enorm veel zin in!
Veel leesplezier gewenst,

De redactie: Peter Fokkens, Klaas Jan Hoeve, Servaas van Dusseldorp
Bestuur Stichting Zeepost: Marja Goud, Jan Marijt, Cockie Schilperoort, Cosmo Wassenaar
Webmaster: Willem Bast