Nieuws

De blije parade van de salonboten

De kleine Amsterdamse rederijen vierden zaterdag 5 juni met een blije parade dat ze weer met gasten mogen varen dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen. Wethouder Egbert de Vries (Verkeer en Vervoer, Water en Luchtkwaliteit) opende zaterdag 5 juni symbolisch de Herengracht voor de leden van de VRA, de branchevereniging voor op hospitality en groepsverhuur gerichte scheepseigenaren in Amsterdam.

Na het doorknippen van het lint bliezen de circa vijftig aanwezige schepen op de hoorn om vervolgens in een lange stoet door de grachten te varen. De Vries stelde: “Een heuglijk moment voor de passagiersvaart. Vanaf vandaag mogen ze weer varen met gasten aan boord na een hele lastige periode.”

Frans Heijn, eigenaar van Admiraal Heijn, voer wethouder De Vries – emissievrij – rond met de Anne Bonney. “Tijdens deze tocht gaf ik de wethouder uitleg over de klassieke schepen, wie de eigenaar is en de persoonlijke verhalen erachter. Ik heb geprobeerd hem de liefde voor mooie klassieke schepen mee te geven.”

Lees het gehele artikel van Evert Bruinekool op de bron: Binnenvaartkrant

Foto: © Rogier van Meer