Nieuws

Cursussen bij de Historische Hoek in Den Oever

Ook in de winter wordt er aan en om de schepen uit de Historische Hoek van Den Oever gewerkt: hout wordt gerepareerd of vervangen, zwaarden en rondhouten (en in het voorjaar ook de schepen zelf) worden gelakt en de zeilen worden nagekeken en zonodig gerepareerd. En er vinden cursussen plaats.

Cursus Zeilnaaien
Een van de cursussen die in de winter plaatsvindt is de zeilnaaicursus. Onder leiding van ervaren zeilnaaiers wordt je in 15 middagen de belangrijkste kennis bijgebracht rond het zeilnaaien met natuurvezels (vlas- en katoendoek, hennep, manilla, …): een ambacht dat langzamerhand verdwijnt en die op deze manier nog wordt overgedragen.

Zeilcursus voor landrotten
Komend voorjaar start voor de 4e keer de zeilcursus voor Landrotten, voor vrouwen en mannen, jong en oud die geen zeilervaring hebben en die kennis willen maken met het zeilen met onze historische schepen.
Geïnteresseerden kunnen informatie krijgen via info@wr60wr4.nl en via 06 – 20 13 53 37. Je kan je zo ook opgeven voor de komende Nieuwsbrief die begin komend jaar verschijnt.
Zie verder www.wr60wr4.nl en www.onew.nl.

Foto: Onderdak Nautisch Erfgoed Wieringen