Nieuws

Cultureel festival rondom 100 jaar Piushaven in Tilburg op 5 en 6 augustus

Het programma voor de erfgoedmanifestatie 100 Jaar Piushaven in Tilburg heeft haar definitieve vorm gekregen. Dit wordt de meest culturele zomer reünie van de LVBHB ooit. Wie behalve van historische schepen ook vrolijk wordt van zomerfestivals met straattheater, muziek en beeldende kust moet op 5 en 6 augustus vooral naar Tilburg komen. Dat wordt echt ‘van twee walletjes eten’ met historische schepen en optredens op verschillende podia. Maar ook wie nog nooit naar Oerol, De Parade, Boulevard, Over het IJ of Hongerige Wolf is geweest moet zich eens laten verrassen. Rondom de haven met meer dan 100 historische schepen is er een uitgebreid programma met maar liefst 47 verschillende optredens van theatergroepen, singer-songwriters, bands, films enz. Het meeste is ook geschikt voor kinderen er zijn ook voorstellingen speciaal voor kinderen.

Meer informatie:

Het schippershandboek is inmiddels ook gereed en verstuurd naar de deelnemende schippers. De aanmelding voor deelnemende schepen is al enige tijd gesloten, de haven ligt helemaal vol.

Afbeelding: de Vis van circus Vladimir. Begeleid door medewerkers van Zeereiniging Neptunus B.V., zwemt deze 5,5 meter lange vis straks in Tilburg statig boven de hoofden van het publiek. Regelmatig krijgt hij een oprisping, en ontsnappen er vanuit zijn maag plastic ballen uit zijn bek. Dit als gevolg van de plastic soep, waarin hij leeft.