Nieuws

Brandweer heeft zinkende kotter drijvend gehouden in Kolhorn

De brandweer probeerde maandagmiddag met man en macht een zinkende boot drijvende te houden in Kolhorn. Met een grote pomp wordt het water uit de boot gehaald. Uiteindelijk lukt het om het schip weer drijvend te krijgen.
Maandag rond 14:20 rukte de brandweer uit toen er een melding binnenkwam van een zinkende boot aan de Molenkolk. Bij aankomst was het slecht onderhouden schip al behoorlijk volgelopen met water. Het was meteen duidelijk dat de kleine pomp die de brandweerlieden bij zich hadden, niet voldoende zou zijn om de klus te klaren.

Op dinsdag bleek de grootste pomp van de brandweer het schip weer boven water te krijgen. Het vermoeden bestaat dat de boot door doorsijpelend regenwater dieper in het water is gezakt en met rotte delen en open naden onder de waterspiegel belandde waarna de boot volliep en zonk. De eigenaar probeerde met een kleine pomp zijn vaartuig drijvend te krijgen, maar de capaciteit van de pomp was hiervoor ongeschikt. Nadat de brandweer hun grootste pomp inzette kwam het schip vlot omhoog en blijft het weer zelfstandig drijven.

De kotter is niet bekend bij de Stichting Kotter Zeilen

Foto: © GLOCALmedia