Advertorial

Basistraining Zeilvaart 23 – 27 maart 2020

FVEN
EOC

Wie van zeilen zijn werk wil maken is welkom bij de Basistraining Zeilvaart. De training belicht het vak “matroos zeilvaart” en biedt houvast bij de start in dit boeiende beroep. De professionele zeilvaart onderscheidt zich van alle andere vormen van beroepsmatige vaart door het inzetten van de gasten in het varen van het schip voortgedreven door de wind. Het veilig en zeker aansturen van de gasten is een taak van de maat.

De training begint maandag 23 maart om 10:00 aan boord van de tjalk Res Nova en eindigt vrijdag 27 maart op de brigantijn Bounty, beiden in Lelystad Bataviahaven. Na koffie, koek en kennismaken zeilt de Res Nova uit voor een vierdaagse zwerftocht, waarbij theorie en praktijk elkaar afwisselen en integreren. Een programma staat op www.chartercrew.nl en is onderhevig aan wind en getij, gelijk het varen met een zeilschip.

Aan het eind van de training ontvang je een certificaat van deelname. De training wordt ondersteunt door de Maritieme Academie Harlingen.

Aan bod komen:
● Vaarklaar maken
● Zeilbediening; hijsen, strijken, trimmen en manoeuvres
● Knopen leggen
● Trosbehandeling
● Aan- en afmeren
● Gastheerschap

Kosten: € 595,- per persoon, inclusief: cursusmateriaal, overnachtingen, maaltijden en BTW, exclusief: genuttigde dranken gedurende de cursus.

Kijk hier voor meer info en aanmelden

Heb je vragen? Neem dan contact op met Peter Lock via mail of bel 06-10607833